Praktisk information

Att tänka på för att göra vandringen bra

Lite nformation

 

 

Är transsyslvanien dyrt?

Med våra mått mätt är det ganska billigt.

Hur mycket kostar eventuella entréerna?

Räkna med 20-25

Hur mycket pengar ska man ta med sig?

Det varierar från resa till resa. De verkliga bergsvandringarna, där man inte passerar några affärer behöver man bara ha cirka 500 Ley. Hamnar man i städer blir det mer, men där finns alltid bankomater.

Viktigt att notera.

Minibussen med packning kommer köra mellan de olika nattställena.

National Mountain Rescue Guest House

Er vandring går via NMRGH. Här utbildar man bergsräddare. Det händer då och då att någon smartskalle hamnar på ett ställe på berget där han varken kan ta sig upp eller ner. Då rycker räddarna ut. Tyvärr får dom också vara med om att samla ihop någons rester. Det serveras inte alkohol här. Ska dock försöka övertyga dom om att inhandla några dunkar och lite öl bara för oss.

Försäkring?

Vi kräver att samtliga att se över våra egna försäkringar för att vara ordentligt täckta. Det är helatiden den privata försäkringen som gäller.

Maten

Av någon anledning äter man mer kött än fisk. Maten är ganska rustik. På restauranger och förmodligen överallt där vi ska bo finns bara vitt bröd. Jag som gillar lite grövre bröd har alltid tagit med mig eget. Speciellt till smörgåspaketen som vi får med oss till luncherna. Jag flyttar över pålägget.

Utrustning

Vi är alla vana vandrare så några tips är säkert överflödiga. Dock bör man ha med sig vantar. Jag har varit med om, under en julivandring, att det började regna småspik och jag hade mina vantar hemma. Händerna var kritvita när vi kom fram till vandringsmålet.

Wi-fi

Man kan gratis ansluta sig till Wi-Fi på de flesta övernattningsställena.

Vegetarian?

Säg till innan vi reser.

Vatten

Enligt arrangören kan man dricka vattnet från kranarna på de flesta ställen. (Man blir varnad om så inte är fallet). Det har jag aldrig gjort utan jag har alltid köpt på flaska. Apa Plata ska det stå på etiketten.

Hur mycket bär man under dagen?

Man bär bara det vi behöver för dagen. Allt bagage flyttas med minibuss till nästa övernattningsställe.

Dricks

Man lämnar alltid dricks till guiden och, om man känner för det, till en eventuell kusk som kör häst och vagn. 5 Euro eller 20 Ley till guiden och 3-4 Ley till kusken är ganska lämpligt.

Vädret

Detta är ett bergslandskap så det kan skifta ordentligt. Det är ändå fortfarande ganska varmt. När jag var där i början av oktober räckte det med att ha T-tröja på sig.

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

18.01 | 22:50

fina bilder,

...
13.01 | 06:45

fantastiska bilder och kan tänka mig fantastiska upplevelser :)

...
13.01 | 06:44

-vad kul!!! verkligen :) inspirerande Marianne!!

...
23.04 | 19:37

Jag har varit med både i Karpaterna och Transsylvanien, det är verkliga höjdpunkter i mitt vandringsliv och då har jag besökt många fina avkrokar!

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS